DOĞAN GRUP
Kartonpiyer Uygulamaları

Kartonpiyer Alçı Dekorasyon

Alçı Dekorasyon –  İşyeri, Konut, Ofis  gibi bir çok mekanlar da  dekoratif ürünler de kullanarak yaşam çizgisini en güzel şekliyle yansıta bilmek için modern ve klasik olmak üzere müşterilerimize sunulduğunda, vazgeçilmezin ön planda olduğunu anlamaktayız.

Yılların verdiği deneyim ve prensipli kadromuzla en ince ayrıntıları ve detayları düşünerek, kaliteli malzemeler ile hayatın şekline yön veren firmamız, Alçıpan Asma Tavan, Alçıpan Bölme Duvar, Alçıpan Tekyüz Kaplama, Alçıpan Gizli Işık, Kartonpiyer, Alçı Sıva ve Alçı Dekorasyonun da A’dan Z’ye hizmetlerimizin altına imza atmaktan gurur duyarız.

Boyanın daha güzel olması için ve daha güzel pürüzsüz görünmesi için mutlaka duvara alçı sıva veya macun uygulama yapılmalıdır.

Duvara boya yapmadan önce alçı yaparken dikkat edilmesi gereken unsurlardan biriside zeminin sağlamlığıdır  çünkü eyer zemin sağlam olmazsa alçı kötü bir zemine uygulanmış olur ve ilerleyen  zamanlarda alçının kalkmasına ve yeni bir iş çıkmasına sebep olur.Alçı yaparken sıralama böyle olmalıdır. Öncelikli zeminin sağlamlığı kontrol edilmelidir sonra sıva alçısı yapılmalıdır sıva alçısı yaparken içine bir miktar saten alçı atılmalıdır çünkü sıva alçısının daha sağlam olmasına ve bir sonraki alçının da daha iyi yapışmasına sebep olur sıvadan sonrada yarı yarıya sıva saten alçı karışık çekilmelidir ve saten veya macun çekilmelidir.

Alçı sıva elle ve makine ile olmak üzere iki şekilde yapılmaktadır;

Alçının El ile Yapılışı

1. Uygulamaya başlamadan önce özellikle beton, brüt beton yüzeyler üzerindeki çapakları temizleyiniz.

2. Sıva yapılacak yüzeydeki tozları ve tutunmayı önleyici maddeleri fırça ile temizleyiniz

3. Kuru ve sıcak yüzeyleri uygulama öncesi ıslatınız.

4. Tutunmayı arttırmak üzere pürüzsüz yüzeyleri deforme ediniz.

5. Keser ile çentikleme yapılabilir veya çimento, su ve kumdan hazırlanan karışım serpme şeklinde yüzeye atılabilir.

6. Duvar yüzeyindeki çatlakları ve delikleri tamir ediniz.

7. Farklı malzemelerin birleşim yerlerinde çatlama riskini azaltmak için 30 cm genişliğindeki sıva filesini, birleşim yerini ortalayacak şekilde sıva harcı üzerine uygulayınız:

8. Uygulamayı iş güvenliğiniz için gerekli güvenlik önlemlerini alarak zamanı ve malzemeyi dikkatli bir şekilde kullanarak yapınız.

9. Ano çıtalarını 120-200 cm aralıklarla sıva yapılacak yüzeye alçıyla yapıştırınız.

10. Yapıştırma sırasında ano çıtalarını teraziye getiriniz.

11. Alçı sertleştikten sonra pürüzleri spatula ile düzeltiniz.

Kartonpiyer Uygulaması;

Yeni malzemelerin üretilmesi yeni dizaynlar ve alçı ürünlerinin artmasında da gereklilik arzetmiştir. Ustaların da teknolojiyi takip ederek kendileri de bu ürünleri piyasada uygulamaları rekabet yapmaları kazançlarını artırmaktadır.Her yeni tasarım ,yeni katalog ve numune masraf gerektirse de katlanmaları bu ürünleri müşterilerine sunmaları beğendirmeleri gerekmektedir. Kataloglarda gösterilen her beğendiğiniz ürünü bulmanız, ustanın kalıp bulması ve temin etmesine bağlıdır.

Evinizde yaptıracağınız kartonpiyer işi için seçeceğiniz,ürün resmini kodlayınız ve numune isteyiniz.Anlaşma yapacağınız ustanın aynısını temin etmesi için size kolaylık olacaktır. Kartonpiyer birleşim yerlerinin 45′ açı ile birleşmesine,ek yerlerinin iyice kaybedilmesine,alçı ile alt zemin arasında kir kabarıklık ,rutubet olmamasına dikkat etmek gerekir aksi takdirde sarkmalar olması kaçınılmaz olur.

Genel olarak alçı levha şeklinde bilinen alçıpan, arasında alçı bulunan iki kartondan meydana gelen yapı malzemesidir. Duvar yada tavan yapımında kullanılan iç mekan malzemesi olan alçıpanın bir çok faydası bulunmaktadır. Bu yazımızda size alçıpanın faydalarından bahsedeceğiz. Alçıpan ilk olarak ABD’de kullanılmaya başlanmıştır ve daha sonra kolay uygulaması sayesinde diğer ülkelerde de yaygınlaşmıştır.