DOĞAN GRUP
Karolam-PVC Ve Metal Uygulamaları

Karolam

Karolam asma tavanlar; ön yüz vinil, arka kısmının ise alüminyum folyo kaplanması sayesinde ses akustik, tavan panelleri, nem dayanıklılığı ve kolay uygulama ve temizlenebilir olması ile bakteri tutumunu engeller yeterliliktedir.

Piyasada karopan asma tavan olarak tanımlanan asma tavan sistemleri genellikle, karolam'dan, karopan'lardan, akustik alçıpanlardan, taşyünü asma tavanlardan meydana gelir. Kenar Köşebent adı verilen L profilleri çeşitli işlemlerden geçirilerek çevre duvarlarda önceden belirlenmiş yerlere en fazla 60 cm aralıklarla monte edilir.

Yalnız bu meselede hafife alınmaması gereken bir hususta tavanınız eğer betonarme ise çelik dübel kullanımız gerekliliğidir. Bu işlem esnasında ışıklandırma, ses sistemi gibi yapılması gereken tesisatlar olacaksa eğer taşıyıcı sistem ve askı çubuklarına takılmamasına dikkat etmeli ve gerekli önlemler alınmalıdır.

Askı çubuklarıyla mesafe ayarlandıktan sonra üzerinde oynana bilinen çiftli yaylı maşa temel taşıyıcı ile askı çubukları, yaylı maşaya asılabilecek pozisyona getirilir ve asılır. Serbest montaj kısmında kısmi taşıyıcı profillerde 60x60 karolam asma tavan karolajı oluşturularak yapılmalıdır.
Karolam, akustik alçıpanlar, karo, mineral taşyünü panallerinin montajları yapılırken konstrüksiyon terazisinin kontrolünün yapılmış olmasına çok dikkat edilmelidir. Taşıyıcılar arasında daima birbirlerine dik açı olmalıdır. Tavan üzerinde olan maddelerin görünmemeleri için sıkı bir şekilde askı çubuklarının bağlanması gerekir.

Taşıyıcılar arasındaki uyum için hareketlenme olarak “L” şeklinde köşebent profiller her zaman belirlenemez. Konstrüksiyon ve alçıpan kütlesi durum bazlı oluşacak olaylar askı çubuğu mesafelerinin metrekareye düşen ağırlığa göre gelmesine önem gösterilir. Ve de kaldırılabilecek en büyük kütlelere göre aradaki mesafe tablodan verilir.
Yük hesabına dahil olacak olan diğer maddeler ise; yalıtım malzemeleri, armatürler gibi malzemelerdir.

PVC Kaplama

PVC zemin kaplama sistemleri günümüzde sahip olduğu  düşük yatırım maliyeti ile uzun kullanım ömürleri, gelişmiş özellikleri ile farklı alanlarda  kullanılıp en çok  tercih edilen yer döşeme çeşitlerinden birisidir.

Özellikle hijyenik olması, kaymaz zemin yapıları, antibakteriyel oluşu ve kolay temizlenebilme özelliği ile tüm sağlık merkezlerinde tercih edilme sebebidir. Ayrıca her alana uygun farklı döşeme çeşitleri ile evlerde,  okullarda, depolarda ve otel gibi daha bir çok alanda tüketicilere eşsiz bir güzellik sunar. En çok tercih edilen Pvc zemin kaplama modeli ise ahşap desenli pvc zemin kaplama modelidir.

PVC Zemin Kaplama Uygulama Aşamaları

PVC zemin kaplama  uygulaması yapımı, uygulama yapılacak yüzeye, desenlere ve malzeme cinsine göre değişkenlik gösterebilmektedir. Genel olarak ilk aşama zemin hazırlığı ile başlar.

1. Öncelikle PVC yer döşemesi yapılacak alanın  düzgün ve pürüzsüz olması gereklidir.

2. Döşenecek zeminin toz, küçük çatlaklar, yağ ve boya gibi kalıntılardan arınması gerekir.

3. Uygulama esnasında uygulama alanı sıcaklığının 18 – 22 derece ve zemin sıcaklığının ise 12 – 18 derece aralığında olması daha uygundur.

4. Astar uygulaması ile zemin yapıştırıcıya uygun hale getirilir.

5. Yapıştırıcı ince uçlu mala yardımı ile zeminde yayılarak istenilen kıvama gelen yapıştırıcı üzerine pvc zemin kaplama serilme işlemi yapılır.

6. Serilme işleminden sonra  hava kabarcıkları var ise giderilmelidir.

7. Böylece işlem son bulur.

Yapılan işlemler kaliteli malzeme ve işçilik ile yapılmışsa uzun yıllar rahatlıkla kullanılabilir. PVC zemin kaplama geniş renk ve desen seçeneği ile çok geniş bir yelpazesine sahiptir. çok geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. PVC zemin kaplama alanları parlaklıklarını uzun yıllar boyunca korur ve solma yapmaz.